Implementare LOTO

Audit-ul LOTO poate fi efectuat de beneficiar sub indrumarea specialistilor nostri (telefonic sau online) sau de specialistii WHTC care se vor deplasa la locatia beneficiarului. In primul caz se vor efectua in ordine cronologica urmatoarele activitati :
 • Stabilirea energiilor periculoase ale echipamentului, active si ascunse-remanente (impreuna cu personalul beneficiarului-mentenanta).
 • Stabilirea punctelor de izolare ale fiecarei energii periculoase ale echipamentului(impreuna cu personalul beneficiarului-mentenanta).
 • Stabilirea modului de marcare pentru fiecare energie periculoasa (impreuna cu personalul beneficiarului-mentenanta).
 • Marcarea fiecarui punct de izolare al fiecarei energii periculoase(personalul beneficiarului-mentenanta).
 • Fotografierea fiecarui punct de izolare (personalul beneficiarului-mentenanta).
 • Transmiterea de catre beneficiar a urmatoarelor informatii (in cazul in care se doreste intocmirea de catre WHTC a instructiunilor specifice LOTO):
- Denumirea echipamentului - Locatia exacta a echipamentului - Denumirea, energia si sorto-tipo-dimensiunea fiecarui punct de izolare - Codurile marcajelor punctelor de izolare - Fotografiile punctelor de izolare - Sigla firmei beneficiare - Numele si prenumele persoanei sau persoanelor care vor verifica instructiunile specifice LOTO
Instructiunile specifice LOTO se vor intocmi de beneficiar sau de specialistii WHTC pentru fiecare echipament, pe baza informatiilor obtinute in timpul audit-ului.
Necesarul de blocatori se va intocmi de beneficiar sau de specialistii WHTC, avand la baza informatiile din instructiunile specifice LOTO, numarul de persoane implicate in sistemul LOTO, numarul de interventii simultane asupra echipamentelor.
Procedura generala LOTO se va intocmi de beneficiar sau de specialistii WHTC, avand la baza cerintele:
 • OSHA 29CFR1910.147 – “The Control Of Hazardous Energy (lockout/tagout)”
 • EN 1037 – “Safety Of Machinery – Prevention Of Unexpected Start-up”.
Trainingul de certificare/recertificare LOTO va fi sustinut de specialistii WHTC, online sau la sediul beneficiarului. Cursul are la baza cerintele urmatoarelor documente:
 • Standardul American “OSHA (Occupational Safety & Health Administration) Industry Standard 29 CFR 1910.147”
 • Standardul European “EN 1037:1995+A1„Safety Of Machinery – Prevention of unexpected start-up”
 • Standardul Romanesc SR EN 1037 „Securitatea masinilor-Prevenirea pornirii neasteptate”
Trainingul se desfasoara online sau la sediul beneficiarului si este sustinut de instructor certificat Lockout-Tagout.
Acest curs se adreseaza persoanelor care vor efectua activitatile de izolare echipament, blocare si etichetare, deblocare si reenergizare.
La sfarsitul cursului personalul va fi testat. Testele se scaneaza si vor fi transmise pe email sau corectate pe loc. Pentru persoanele care au trecut testul se emit certificate de autorizare LOTO.
Durata curs: 3 ore
Numar maxim persoane: 15

Formular de Contact Implemetare LOTO

  Locatia desfasurarii Procedurilor
  OnlineLa sediul Beneficiarului